De Fakkeltjes zijn al vele decennia een vaste waarde voor de leerlingen die in het lager onderwijs de lessen niet-confessionele zedenleer volgen. De vzw brengt magazines, boeken, online content uit om de kinderen te stimuleren in het kritisch en open denken.

Geschiedenis

De eerste Fakkeltjeskrant verscheen op 1 september 1980. Jarenlang werden de magazines gemaakt door de Humanistische Jongeren (Hujo). In 2009 werd er een vzw opgericht die nu instaat voor het creëren en uitgeven van de Fakkeltjes. Sinds 2012 is Fakkeltjes vzw een lidvereniging van deMens.nu, de koepelorganisatie van de vrijzinnig-humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Fakkeltjes vzw is de laatste jaren meer gaan inzetten op samenwerking met andere vrijzinnig-humanistische organisaties zoals met het organiseren van journalistieke workshops i.s.m. Hujo en het oprichten van de portaalsite NCZ. Ook bouwt ze aan een digitale ruimte voor leerlingen niet-confessionele zedenleer uit het lager onderwijs (digitale planeet).

Extra info

Ondernemingsnummer: 0824.173.465
Rekeningnummer: (Delta Lloyd BE71) 132-5244139-69

Ondersteunend comité

Laurent Blonden (V.U.), Annie Hermans, Ann Bogaerts, Filip Debrabandere, Luc De Ro, Marlene Stevens, Martine Konings, Erik Hurts, Tamara Festraets, Ingrid Soetewey, Christel Birchen en Anke Hurts.

Vrijwilligerskern & redactie

Ally Steven Severi, Britt Raes, Christel Birchen, Lieve Meiresonne, Mira Roos, Myriam Kalaï, Sarah Rathé, Steven Gryspeerdt, Karel Van Campenhout en Eveline Van der Vinne.

Hoofdredactie

Bert Goossens

Illustrator

Floris De Smedt
(Miel en Mus, Astrobende, Max en Maggie, Kapitein Ansjovis, Krijttijdperk ...)
www.mrfart.be

Lay-out

Wim Pauwels
www.silkentofu.org

Druk

N.V. Verbeke
Lijnmolenstraat 34-36
9040 Gent
www.drukkerijverbeke.be

Verzendatelier

Mirto vzw
Industriepark-Drongen 21
9031 Drongen
www.mirto.be

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer