De Europese Humanistische Jongerendagen (EHYD) zijn terug van weggeweest en zullen dit jaar lopen gedurende de volledige maand oktober. Op het programma staan interactieve workshops, inspirerende lezingen, vurige debatten en gemoedelijke netwerkevenementen. Alle activiteiten hebben Engels als voertaal en de inschrijvingen staan open.

30 OKTOBER: HUMANISTS IN THE HOOD

De EHYD in schoonheid afsluiten doen we met een slotevenement en dat wordt er eentje om U tegen te zeggen: we sluiten de Jongerendagen in stijl af op 30 oktober in BOZAR in Brussel. De avond zal doordrenkt zijn door de thema’s van de EHYD: diversiteit, solidariteit en inclusiviteit, met zwart feminisme als focus van de avond.
De jonge denkers van het Virtuele Atelier zullen hun onderzoeksresultaten en beleidsadvies delen. Sikivu Hutchinson zal een lezing geven rond haar boek Humanists in the Hood: Unapologetically Black, Feminist and Heretical. We sluiten de avond af met een pareltje uit de Belgische muziekwereld: Charlotte Adigéry X Bolis Pupul.

MEER INFO OP HET FACEBOOKEVENEMENT

OVER DE GASTEN

Sikivu Hutchinson, Ph.D. is onderwijzeres, auteur en toneelschrijfster. Ze ontving de 2020 Harvard Humanist of the Year award en doctoreerde aan de New York University. Haar boeken zijn onder meer Humanists in the Hood: Unapologetically Black, Feminist, and Heretical (2020), Imagining Transit: Race, Gender, and Transportation Politics in Los Angeles (2003), Moral Combat: Black Atheists, Gender Politics, and the Values Wars (2011), en de roman White Nights, Black Paradise (2015), over de Peoples Temple en het bloedbad van Jonestown in 1978. Ze schreef, regisseerde en produceerde ook een kortfilm en toneelstuk van White Nights, Black Paradise en kreeg in 2019 een “Humanities For All”-beurs van de California Humanities Foundation. Haar korte toneelstukken Grinning Skull en Narcolepsy, Inc waren te zien in het Robey Theatre’s 2017 Paul Robeson Festival en het 2018 Hollywood Fringe Festival. Haar artikels werden gepubliceerd in de Washington Post, de Huffington Post, Religion Dispatches, The Humanist Magazine en de L.A. Times.  Ze is ook de oprichter van Black Skeptics Los Angeles en het Women’s Leadership Project, een zwart feministisch mentorprogramma voor meisjes van kleur in Zuid-L.A. Haar laatste roman, Rock ‘n’ Roll Heretic: The Life and Times of Rory Tharpe, werd gepubliceerd in maart 2021.

Charlotte Adigéry X Bolis Pupul: Adigéry, die van haar moeder de kneepjes van het vak leerde, van ritme over muzikaliteit tot gevoel voor humor en zichzelf niet te serieus nemen, raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek. Via gemeenschappelijke vrienden (België is tenslotte een klein landje) werd ze door de Soulwaxbroers gevraagd om een liedje van hen te lipsyncenvoor de soundtrack ‘Belgica’ die ze op dat moment produceten. Zodra ze haar stem hoorden, veranderde de acteeropdracht al snel in een studiosessie… en nog een… en nog een. De gebroeders Dewaele koppelden haar aan DEEWEE-regulier Bolis Pupul en al snel begonnen ze te werken aan een re-enactment van hun gemeenschappelijke geschiedenis, wat resulteerde in veel hart-aan-hart bekentenissen en een lokaal brouwsel met de naam ti’punch, om nog maar te zwijgen van twee EP’s voor DEEWEE.  De muziek van Charlotte Adigéry is een kwestie van spelen tot ze een gevoelige snaar raakt en er iets goeds naar boven komt borrelen. Hoe eclectisch haar muziek ook mag klinken, ze combineert stukjes van smartphone-opgenomen conversatie met synths zo kleverig als stroop, Adigéry’s stem mengt alle elementen samen in een chocolade en vanille werveling van holistische beats.

Zaterdag 30 oktober @ Bozar
Standaard: €25
-30: €15
Met Covid Safe Ticket!
Bestel je tickets hier

Livestream

Voor alle internationale deelnemers en voor wie niet fysiek in BOZAR aanwezig kan zijn, is er een livestream voorzien. Tickets voor de livestream kosten 5 euro.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer