Help en doe mee aan de Vlaamse Debatwedstrijd

Beste leerkracht,

De Vlaamse Debatwedstrijd richt zich op jongeren van 16 tot 18 jaar. Via debat vormen jongeren een eigen mening en denken zij na over maatschappelijke vraagstukken, op een genuanceerde en kritische wijze. Zo bieden wij een eigen én zinnig vrijetijdsaanbod met oog voor de 21ste eeuwse vaardigheden.

Leerkrachten spelen hier een gigantische rol in! Jij kan als leerkracht namelijk teams samenstellen en coachen voor de wedstrijd. Een team kan meerdere coaches hebben. Maar één coach kan ook meerdere teams inschrijven. Teams kunnen zich zelfs inschrijven zonder coach, al moedigen wij iedereen aan om hun team te coachen!

Heb je interesse om een team te coachen? Neem dan zeker een kijkje op de website voor alle info betreffende de wedstrijd via vlaamsedebatwedstrijd.be/voor-leerkrachten. Hier vind je ook een handige docentenhandleiding) met theorie, achtergrondinformatie en activerende werkvormen om met debatteren in de klas aan de slag te gaan. Teams kunnen zich nu al inschrijven voor de voorronde in november!

Wil je De Vlaamse Debatwedstrijd helpen verspreiden onder je leerlingen? Dan kan je gratis posters en flyers aanvragen. Via deze link vind je alvast de digitale versie van de flyer. Wij kunnen ook zorgen voor digitale promotiemiddelen. Geef een seintje via marte@hujo.be indien je graag promotiemateriaal ontvangt.

Deelname aan de debatwedstrijd is volledig gratis.

Nog vragen? Contacteer me gerust via marte@hujo.be of bel me via 0471 76 82 04. Meer info vind je via vlaamsedebatwedstrijd.be.

Met vriendelijke groeten,
Het debat-team

Voorronde 1 op 21 november (online)

Schrijf je team in
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer