portaal van het vak niet-confessionele zedenleer

Portaalsite voor het vak niet-confessionele zedenleer

Lentefeest en feest vrijzinnige jeugd

Met het lentefeest zetten 6-jarigen die niet-confessionele zedenleer volgen op een feestelijke manier de eerste symbolische stappen in een wereld waar het leven wat ernstiger wordt. Het feest vrijzinnige jeugd symboliseert op zijn beurt het afscheid van de kindertijd en wijst op de openstaande deur naar de volwassenheid.

Debatwedstrijd

In de Debatwedstrijd staan de retorische kunsten van de leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs centraal. Na provinciale voorrondes volgt er een grote nationale finale waarbij het beste debatduo gelauwerd wordt.

De vrijzinnig humanistische jongerenorganisatie Hujo leidt de Debatwedstrijd in goede banen. Op hun website vind je het volledige aanbod van hun activiteiten.

Scholierendag

Tijdens de Week van de Verlichting aan de VUB wordt er een Scholierendag georganiseerd waarbij leerlingen van de derde graad secundair onderwijs zich kunnen verdiepen in een vrijzinnig-humanistisch thema.

Bijeenkomsten WLE

De regionale ontmoetingen van Werkgroep Leraren Ethiek - Digimores zijn de gelegenheden bij uitstek om lesideeën en -ervaringen met collega's uit te wisselen.

Klasbezoek aan een huisvandeMens

Door middel van een klasbezoek aan een huisvandeMens (al dan niet binnen het kader van de Interlevensbeschouwelijke Competenties) kunnen leerlingen kennismaken met de praktische werking van het vrijzinnig humanisme. Vrijzinnig-humanistische consulenten kunnen ook in jouw klas een voorstelling geven van het vrijzinnig humanisme. Meer info over de klasbezoeken.

Andere activiteiten

Een overzicht van diverse boeiende vrijzinnig humanistische activiteiten vind je op de website van deMens.nu.

terug naar boven